Yritys, saisiko olla IT-idea?

Softala haastaa opiskelijan luomaan yrityksille uusia palveluja ja ohjelmia digitaalisesta liiketoiminnasta verkkoratkaisuihin

HAAGA-HELIAn tietojenkäsittelyn koulutusyksikön pyörittämä Softala on raivannut tiensä sekä opiskelijoiden että yritysten mieleen. Softala Innovations, Software ja Infrastructure -palveluissa yritysten liiketoiminnan tarpeet, menetelmät ja opiskelun tavoitteet kohtaavat.

Parhaillaan yli parisataa opiskelijaa uurastaa erilaisten projektien parissa joko tuote- ja palveluinnovaattoreina, sovelluskehittäjinä tai järjestelmäasiantuntijoina.

Softala Innovations:ista vastaavan Teemu Patalan mukaan osa mukana olevista yrityksistä etsii uusia liikeideoita, joita he voisivat lähteä soveltamaan ja hyödyntämään toiminnassaan.

- Moni yritys ei kiireen keskellä ehdi kehittää riittävästi uusia ideoita, minkä vuoksi he ottavat yhteyttä meihin. Softalan kautta innovaatioihin saa myös poikkitieteellistä näkemystä. Innovointipalvelu on yrityksille riskitön vaihtoehto. Erityisesti digitaalisten kanavien mahdollisuudet liiketoiminnassa tuntuvat kiinnostavan, HAAGA-HELIAn projektipäällikkö Heidi Kock jatkaa.

Softala Softwaresta vastaava Anne Valsta kertoo, että Softala on osunut ajan hermoon. Sen asiakkaina on ollut muun muassa useita startup-yrityksiä, joiden koko liiketoimintaa on kehitetty. Valsta muistuttaa, että hyvin toteutettujen projektien avulla yritykset ovat löytäneet riveihinsä myös uutta työvoimaa opiskelijoista.

Softala Infrastructure puolestaan tukee yrityksiä verkko- ja järjestelmäratkaisuissa tekemällä esimerkiksi tietoturva- ja palvelinkartoituksia sekä virtuaalitestiympäristöjä.

− Yritykset saavat raikkaita, käyttökelpoisia ideoita ja tuotteita suhteellisen edullisesti, Patala selvittää. Softalan asiakkaina ovat olleet muun muassa Itella, SAP ja M-Brain.

Teksti: Virvamaria Toikka

Softala